Kiváló Minőségű Sertéshús program a Helitnél!

A KMS a Vidékfejlesztési Minisztérium által 2015-ben támogatott program, amelyhez a Magyar Gasztro Kontroll Kft. szervezésével csatlakozott a Helit Kft., mint a termék auditált kiemelt szállítója.

A KMS a magyar gazdaság szolgálatában

A KMS Védjegy bevezetésének célja a hazai sertésállomány megduplázása, valamint az hogy a tisztességes piaci verseny segítse a magyar gazdaságokat. Ezt a kiváló minőségű élelmiszerek előállítóinak pozitív megkülönböztetése, vagyis az arra érdemes magyar sertéshús termékeken elhelyezett Védjegy teszi lehetővé.
A programban résztvevők el szeretnék érni, hogy minél több hazai étterem és szálloda kínáljon kiváló minőségű magyar sertéshúsból készített ételeket vendégeinek.

Mi az a Kiváló Minőségű Sertéshús Védjegy?

A Kiváló Minőségű Sertéshús Védjegy egy magasabb minőségi értékeket tartalmazó sertéshúst jelző védjegy, amelyet egy átfogó terméktanúsítási rendszer biztosít. Ez a Védjegy a garancia arra, hogy a sertéshús megbízható forrásból származik, útja a malacoktól egészen az asztalunkig visszakövethető, előállítása pedig rendszeres, szigorú és folyamatos ellenőrzés mellett történik.

Fogyasszunk több sertéshúst!

A sertéshúsnak, mint vöröshúsnak is megvan a helye és a szerepe a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban. A sertéshús amellett, hogy gasztronómiai élményt nyújt fogyasztójának, fontos zsír-, fehérje-, vitamin- és ásványianyag-forrást is jelent szervezetünknek. Mindemellett a sovány sertéshús egészséges is, mert kevesebb zsírt és koleszterint tartalmaz, mint egyes baromfihúsok.

Sajnos Magyarországon a sertéstenyésztés kedvezőtlen változásokon esett át az elmúlt évtizedekben. A nagyüzemi sertéstartás mellett napjainkban már egyre kevesebb vidéki család tart sertést, így egyre kevesebb finom és egészséges hús kerül a fogyasztók asztalára. A hazai sertésállomány jelentősen csökkent, így behozatalra szorulunk.

Ez a folyamat megfordítható, ha Ön is az új Kiváló Minőségű Sertéshús Védjeggyel ellátott sertéshúst vásárol.

További információkat a KMS hivatalos weboldalán talál.

 

Dátum: 2016. 03. 11.

Vissza